‘Lopen we risico’s met onze grondpolitiek?’

23 jun, 16:16 Nieuwbouw
Jan van Uffelen
Afbeelding

BARNEVELD De hoge schuldpositie van de gemeente Barneveld door eigendom van veel gronden, zorgde dinsdag tijdens de commissie Bestuur voor vraagtekens bij ChristenUnie-raadslid Henry Buitenhuis. In het gemeentelijk jaarverslag las hij dat Barneveld relatief veel gronden in bezit heeft, afgezet tegenover de totale inkomsten van de gemeente. ,,Is dit niet strijdig met ons behoedzame grondbeleid?”

Volgens de provincie Gelderland heeft Barneveld een ‘hoog risicoprofiel’, als het gaat om de gronden die de gemeente bezit. Barneveld behoudt graag zelf de regie over bouwgronden en kiest ervoor om actief gronden aan te kopen en die ook zelf te ontwikkelen. De zogenoemde grondvoorraadquote (de totale grondvoorraad afgezet tegen de gemeentelijke i..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.