Plan voor nieuwe wijk Wulperveld in Stroe is klaar

6 okt, 09:53 Nieuwbouw
Van de Kolk
Het plangebied voor de nieuwe wijk Wulperveld in Stroe, waar 112 woningen gebouwd gaan worden.
Het plangebied voor de nieuwe wijk Wulperveld in Stroe, waar 112 woningen gebouwd gaan worden.

STROE Het plan voor nieuwbouwwijk Wulperveld in Stroe is klaar en gaat nu in procedure. De bedoeling is dat de bouw van de nieuwe wijk, aan de noordwestkant van het dorp, eind volgend jaar van start gaat. Er is plek voor in totaal 112 woningen, bestaande uit rijwoningen, rug-aan-rugwoningen, twee-onder-éénkappers en vrijstaande woningen. Ontwikkelaar Van de Kolk wil de wijk in vier of vijf fasen realiseren.

Het gaat om een nieuwbouwontwikkeling op een terrein van zo’n zes hectare groot, globaal tussen de Bremstraat, Ericaweg, Stroeërschoolweg en Wulpenweg. Het gebied sluit volgens Van de Kolk op een logische manier aan op het dorp. ,,We kiezen bewust voor een dorpse uitstraling van deze nieuwe wijk’’, zegt Robert Hoekstra namens ontwikkelaar Van de Kolk. ,,Daarom zijn er in de wijk bijvoorbeeld ge..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.