Nieuwe kerk in Kootwijkerbroek moet minder opvallen

22 jul, 17:05 Nieuwbouw
Architect Born, Middelharnis
Het nieuwe ontwerp van de te bouwen kerk aan de Walhuisweg in Kootwijkerbroek.
Het nieuwe ontwerp van de te bouwen kerk aan de Walhuisweg in Kootwijkerbroek.

KOOTWIJKERBROEK Het ontwerp van de nieuw te bouwen kerk aan de Walhuisweg in Kootwijkerbroek is zodanig aangepast, dat het gebouw visueel minder opvalt. Kern is dat de kerktoren opschuift en een minder prominente positie krijgt. Hiertoe is besloten in overleg met de gemeente Barneveld en Stichting Puurveense Molen, die stellen dat de nabijgelegen molen dé blikvanger moet blijven.

Dat meldt Kootwijkerbroeker Chris van Hierden namens de bouwcommissie van de nieuwe kerk van de Gereformeerde Gemeente in Nederland. ,,In goed overleg is er een nieuw ontwerp geschetst. De geplande gemetselde kerktoren aan de voorkant van de kerk verdwijnt. In plaats daarvan schuift de toren op naar het midden van het gebouw, in een constructie die minder opvalt. In het algemeen oogt het gebouw..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.