Afbeelding
Gerwin van Luttikhuizen

Gemeente gaat in gesprek met Van Omme over vertrek

19 november 2020 om 19:50 Nieuwbouw

WEKEROM Wanneer grond- en loonwerkersbedrijf Van Omme vertrekt vanaf de huidige locatie dan wordt het aantal te bouwen woningen in Wekerom-Oost uitgebreid van 50 naar 88. Zover is het echter nog niet. ,,Het zou een mooie en belangrijke ontwikkeling voor het dorp zijn”, zegt een gemeentelijk woordvoerder. ,,Hoe en wanneer Van Omme gaat vertrekken is nog niet duidelijk. Daarover worden vanaf nu de gesprekken gevoerd.”

De grond waarop de eerste 50 woningen waren voorzien, het duidelijk deel, is in eigendom van de gemeente Ede. Die gronden heeft de gemeente al in 2006 gekocht van De Bunte. De grond waarop de extra woningen gebouwd zouden kunnen worden is in eigendom van particulieren. Dat is de voorgenomen uitbreiding in het noordelijk deel.

Op deze manier ontstaat volgens de gemeente een ‘rustige wijk’ en ontstaat ook de mogelijkheid een noordelijke ontsluitingsroute aan te leggen. Uit een eerder dit jaar uitgevoerd onderzoek blijkt dat er een toegenomen vraag is naar woningen in Wekerom. Wanneer de groei in het aantal huishoudens en woningen wordt doorgetrokken tot 2030 dan is er een behoefte aan 220 nieuwe woningen. Daarvan is bijna de helft gepland.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie