Afbeelding
Wouter van Dijk

Sloop kantoorpand Victory (UWV) is gestart

30 juni 2020 om 15:26 Nieuwbouw

BARNEVELD Aan de Churchillstraat in Barneveld is vandaag de sloop van het al jaren leegstaande kantorencomplex Victory gestart. Op deze plek, waar voorheen nog het Werkplein van UWV gevestigd was, bouwt ontwikkelaar Van de Kolk uit Garderen na de zomervakantie een nieuw complex met dertien appartementen.

Wouter van Dijk

Het sloopwerk is nu gestart aan de achterkant van het pand. Over enkele weken moet het gebouw volledig verdwenen zijn, zodat daarna de voorbereidingen getroffen kunnen worden voor nieuwbouw.

Begin dit jaar werd duidelijk dat Van de Kolk er het plan heeft om een compleet nieuw appartementencomplex te realiseren, met dertien luxe appartementen. Het complex, met de naam ChurChill, wordt drie verdiepingen hoog.  Zes appartementen krijgen een oppervlakte van 80 tot 90 vierkante meter groot; zes appartementen zijn een stuk groter: 150 vierkante meter. Bovenin komt een luxe penthouse van ruim 250 vierkante meter groot, met twee terrassen.

Het UWV vertrok in 2012 uit het pand en daarna verhuisden ook andere ondernemers. Sindsdien stond het kantoorpand grotendeels leeg. Een zoektocht naar een nieuwe kantoorinvulling bleef zonder resultaat; er was te weinig belangstelling. Later waren er plannen om het huidige pand om te bouwen tot een woonfunctie, maar uiteindelijk is toch voor sloop gekozen omdat het verbouwplan niet haalbaar bleek. 

Volgens de ontwikkelaar is er ruime vraag naar luxe appartementen aan de rand van het centrum van Barneveld, vooral onder senioren.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie