Droogte leidt tot sproeiverbod in regio Vallei en Veluwe

do 12 mei, 14:25 Natuur en milieu
ANP
Afbeelding

BARNEVELD/REGIO Wegens de aanhoudende droogte in de regio, stelt waterschap Vallei en Veluwe vanaf volgende week woensdag een verbod in op het onttrekken van oppervlaktewater. Dat betekent dat vanaf dat moment water uit sloten en andere watergangen niet gebruikt mag worden voor de landbouw, voor industrieel gebruik of voor het besproeien van bomen en sportvelden. Het onttrekkingsverbod geldt voor onbepaalde tijd.

De maatregel is volgens het waterschap nodig, omdat er al wekenlang geen of nauwelijks neerslag valt. Er wordt bovendien ook de komende weken nauwelijks regen verwacht, meldt het waterschap. Daardoor daalt het waterpeil en zal op steeds meer plekken droogte optreden.

Afbeelding

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.