Nieuw hotel op landgoed De Pauwenhof?

27 jan, 12:39 Natuur en milieu
heliflight.nl
Landgoed De Pauwenhof in Voorthuizen.
Landgoed De Pauwenhof in Voorthuizen.

VOORTHUIZEN De toekomst van Landgoed De Pauwenhof in Voorthuizen staat deze week ter discussie in de Barneveldse gemeenteraad. Mogelijk verrijzen er tientallen vakantiewoningen of een hotel op het zestig hectare grote terrein aan de Traa. En daar is niet iedereen blij mee.

De gemeenteraad buigt zich de komende weken over een nieuw bestemmingsplan van het gebied, dat tot enkele jaren geleden in bezit was van De Nederlandsche Bank en waarvan het conferentiecentrum populair is onder christelijke organisaties. Het landgoed is de afgelopen jaren opgedeeld en verkocht aan verschillende eigenaren, die het op nieuwe manieren zijn gaan gebruiken waardoor er bestemmingswijzigingen nodig zijn. De conferentieruimte is nu door verschillende partijen..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.