Tuinvogeltelling: Negentien soorten in piepkleine tuin Ederveen

29 jan, 08:53 Natuur en milieu
Kees van Reenen
Koolmezen hangen moeiteloos aan een vetbol.
Koolmezen hangen moeiteloos aan een vetbol.

EDERVEEN De jaarlijkse Tuinvogeltelling is weer begonnen. Tot en met morgen - zondag 30 januari - kan iedereen doorgeven wat er door de tuin vliegt via vogelbescherming.nl/tuinvogeltelling. Zelfs in een piepkleine plattelandstuin in Ederveen blijken vogels te verschijnen.

Aan de vetbol hangt een pimpelmees. Moeiteloos houdt de vogel zich met zijn pootjes vast, terwijl het met zijn fijne snaveltje tussen de draden van het groene netje door pikt. Opeens schiet het er vandoor; een koolmees vindt dat het zijn beurt is. De rangorde is duidelijk.

De Nationale Tuinvogeltelling, het grootste burgerwetenschapsproject, is dit jaar voor de negentiende keer. Vorig jaar waren we op bezoek in Kallenbroek; dit jaar hoopte ik een schoolklas te vragen, m..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.