Rechtszaak LTO en omwonende tegen Zonnepark Terbroek bij A1

26 jan, 10:27 Natuur en milieu
ANP/Sem van der Wal
Foto ter illustratie van een zonnepark langs de snelweg A15.
Foto ter illustratie van een zonnepark langs de snelweg A15.

TERSCHUUR/BARNEVELD (APA) Een installatiebedrijf uit Barneveld mag, als het aan de gemeente ligt, een zonnepark van zeven hectare realiseren tussen de snelweg A1 en de Esvelderbeek bij Terschuur. Maar agrarische belangenorganisatie LTO Noord en een omwonende maken bezwaar. De gemeente zou het besluit niet zorgvuldig hebben genomen, betoogden ze dinsdagmiddag bij de bestuursrechter in Arnhem.

Het gaat om een perceel landbouwgrond van in totaal ruim negen hectare, waar het Zonnepark Terbroek voor maximaal 25 jaar moet komen. Het plan voldoet aan de regels die de gemeente specifiek voor zonneparken heeft opgesteld, dus mag volgens de gemeente in dit geval worden afgeweken van het bestemmingsplan. Zo is veel aandacht besteed aan de inpassin..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.