Afbeelding
Aafke Pool

'Succes Natuurcentrum en Zintuigentuin heeft keerzijde'

12 september 2019 om 08:19 Natuur en milieu

BARNEVELD Steeds meer Barnevelders bezoeken het Natuurcentrum en de Zintuigentuin bij vmbo-school De Meerwaarde in Barneveld. Keerzijde van het succes is dat er met name op zaterdag een vrijwilligerstekort is ontstaan, meldt coördinator Aafke Pool.

In het Natuurcentrum kunnen geïnteresseerden al enkele jaren gratis terecht om dieren te bewonderen. De locatie werd in juni uitgebreid met een zintuigentuin, waar bezoekers van alles kunnen zien, horen, voelen, ruiken en proeven. Voorbeelden van 'attracties' zijn prikplanten, geurende bloemen en kabbelend water.

De tuin en het Natuurcentrum zijn dagelijks geopend, maar vooral op de zaterdag- en zondagmiddagen komen er tientallen bezoekers. Geïnteresseerden zijn op die dagen welkom van 14.00 tot 16.30 uur. Aafke Pool: ,,Om al die bezoekers goed te kunnen ontvangen en de dieren in het weekend te kunnen verzorgen hebben we dringend extra vrijwilligers nodig. We zoeken vooral mensen die op zaterdagmiddag een helpende hand willen bieden. Het gaat dan om het verzorgen van de dieren, een beetje toezicht houden en een praatje maken met bezoekers.''

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Aafke Pool via 06-10488806 of aafkepool@hotmail.com.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie