‘Zij zou hetzelfde voor mij doen’

6 aug, 06:53 Mensen
Pauw Media
Gerard: ,,Ondanks alles hebben we het nog hartstikke goed samen."
Gerard: ,,Ondanks alles hebben we het nog hartstikke goed samen."

BARNEVELD Koken, schoonmaken, verplegen: Gerard Roelofsen (73) heeft een dagtaak aan de zorg voor zijn vrouw Jannie, die lijdt aan COPD en suikerziekte. Hoewel hun hele leven erdoor wordt bepaald, zul je de Barnevelder nooit horen mopperen. ,,Er is nog genoeg om dankbaar voor te zijn.” Gerard werd door zijn zwager opgegeven voor de ballonvaartactie.

Ze willen vanmiddag nog samen gaan winkelen in Veenendaal, vertelt Gerard, daarom doet hij deze dinsdagochtend grotendeels het woord voor zijn vrouw. ,,Praten is te vermoeiend voor haar”, legt hij uit, in hun appartement aan de Amersfoortsestraat in Barneveld. Naast hem aan de keukentafel zit Jannie (73), die er op het eerste oog kwiek uitziet. De zuurstofslangetjes in haar neus verraden echter..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.