‘De Tocht der Tochten schaatsen is magisch’

21 mei, 06:35 Mensen
Erik van 't Land
Kees en Akkie zijn trots op hun Elfstedentocht-brevet.
Kees en Akkie zijn trots op hun Elfstedentocht-brevet.

BARNEVELD/DE GLIND Hun wortels liggen in Friesland en dat hoor je nog steeds aan hun tongval. Toch wonen Kees van der Werf (72) en Akkie Heeres (62) al vele jaren in respectievelijk De Glind en Barneveld. Onlangs ontvingen ze in Leeuwarden een brevet van de overkoepelende organisatie, omdat ze de Elfstedentocht op de schaats, de fiets en te voet hebben afgelegd.

Dit is een historische dag. Jullie moeten vroeg het ijs op”, zei de vader van Kees tegen zijn kinderen op 18 januari 1963, de dag van de twaalfde Elfstedentocht. 

,,We hadden toen nog niet door hoe legendarisch die dag was, want die keer was het bijzonder zwaar. Ik was dertien jaar, woonde in Dokkum en schaatste met mijn broer en twee vrienden richting Bartlehiem. D..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.