Afbeelding
Pauw Media

Voorthuizenaar Jaco Geurts is informateur in Doetinchem

Mensen

VOORTHUIZEN/DOETINCHEM Voorthuizenaar Jaco Geurts, Tweede Kamerlid namens het CDA, gaat aan de slag als informateur in Doetinchem. Dat meldt de Achterhoekse gemeente op haar website. Geurts is voor deze opdracht benaderd door het CDA, dat in de gemeenteraad van Doetinchem de grootste partij is.

Geurts (51) krijgt daarmee de opdracht om een advies te geven over welke combinatie van partijen in deze gemeente een coalitie kan vormen. Voordat hij dat advies kan geven, gaat hij uitgebreid in gesprek met alle partijen in de Doetinchemse gemeenteraad. Het is de bedoeling dat de Voorthuizenaar zijn advies op woensdag 6 april uitbrengt.

Geurts laat weten dat hij vol enthousiasme aan de slag gaat voor Doetinchem. ,,Ik vind het een bijzonder eervolle opdracht om als informateur mijn bijdrage te mogen leveren aan de vorming van een nieuw college voor de gemeente Doetinchem.’’ Hij is sinds 2012 lid van de Tweede Kamer voor het CDA. Hij heeft daar momenteel de portefeuilles volkshuisvesting en binnenlandse zaken, waaronder ook ruimtelijke ordening en de omgevingswet.

advertentie
advertentie