‘Een mens moet een bewuste keuze maken’

28 jan, 13:17 Mensen
Freek Wolff
Tjitske van de Weitgraven met haar nieuwste boek 'Mijn naam is Sam' en andere boeken van haar hand.
Tjitske van de Weitgraven met haar nieuwste boek 'Mijn naam is Sam' en andere boeken van haar hand.

VOORTHUIZEN ‘Mijn naam is Sam’ is alweer het zesde boek van Tjitske van de Weitgraven-van Lingen (82) uit Voorthuizen. De schrijfster legt uit dat het verhaal raakvlakken heeft met haar eigen leven, waarin het geloof een belangrijke rol speelt.

Een chihuahua heet de gast hartelijk welkom in Tjitskes woning met een flink barokke inrichting. Dit vrolijke hondje heet ook Sam, maar dat is toeval. Want de hoofdpersoon in haar nieuwe boek heet eigenlijk Samuel, vernoemd naar een bekende bijbelfiguur.

Als klein meisje vond Tjitske het al leuk om op de lagere school een opstel te schrijven. ,,Dan kon ik er op los fantaseren.” Deze passie behield ze haar hele leven, zodat er later van haar hand feuilletons in de Barneveldse Krant verschenen, zoal..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.