Wakker geschud uit een slechte droom

9 januari 2022 om 06:47 Mensen Koos van Noppen
 Zestien jaar werkte Nasari als tolk voor de NAVO-troepen. De Afghaanse tolk hervindt met zijn vrouw en kinderen veiligheid in Amersfoort.
Zestien jaar werkte Nasari als tolk voor de NAVO-troepen. De Afghaanse tolk hervindt met zijn vrouw en kinderen veiligheid in Amersfoort.

AMERSFOORT Een breedbeeld televisie stort het leed uit Afghanistan levensgroot de Amersfoortse huiskamer in. De kale, nog schaars ingerichte ruimte is het nieuwe onderkomen van de 33-jarige tolk Nasari die met zijn vrouw en hun vijf kinderen net op tijd zijn land wist te ontvluchten, vlak voordat de Taliban de macht overnamen.

Zestien jaar werkte hij als tolk voor de NAVO-troepen. ,,Elke dag, elke minuut, elke seconde kon je laatste zijn. Het was een uitzonderlijk gevaarlijke job. Wij werden door de Talibanstrijders, maar óók door veel gewone Afghanen beschouwd als de eyes of the enemy, de ogen van de vijand. Ook al waren het feitelijk vaak de Nederlanders en de Duits..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.