‘Het was ineens stil in de stal’

6 november 2021 om 11:25 Mensen Wouter van Dijk
Deborah en Jurian Bijmolen hopen dat hun kippenstal zo snel mogelijk weer gevuld is met biologische leghennen.
Deborah en Jurian Bijmolen hopen dat hun kippenstal zo snel mogelijk weer gevuld is met biologische leghennen.

BARNEVELD Een harde, maar leerzame beproeving. Zo zien Jurian en Deborah Bijmolen het. Slechts enkele maanden geleden nam het jonge stel het beheer van zorgboerderij ‘t Paradijs in Barneveld over, om met veel energie en plannen voor de toekomst het avontuur aan te gaan. Vorige week kreeg dat avontuur een flinke deuk. Alle bijna 9.500 kippen op de boerderij werden uit voorzorg geruimd.

De stal is leeg en het vertrouwde gekakel van de negenduizend leghennen ontbreekt. ,,Onwerkelijk en pijnlijk, vooral confronterend ook’’, zegt Deborah (27). Vorige week donderdag, een dag na de ruiming, was het mooi zonnig weer en dronk ze samen met een groep deelnemers van de zorgboerderij een kop koffie, in het gras vlak naast de stal. ,,Ik mo..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.