De kinderen staan voor Juf Van Nifterik in een haag.
De kinderen staan voor Juf Van Nifterik in een haag. Bram van den Heuvel

Juf Van Nifterik viert dubbel feest en krijgt erehaag

1 juni 2021 om 12:37 Mensen

BARNEVELD/TERSCHUUR Sjaniene van Nifterik (21) is onderwijsassistente op de Ds. J. Fraanjeschool De Burcht in Barneveld. Zij is vorige week al getrouwd met haar man Maurits le Poole (22), maar deze week werd dat op school nog eens groots gevierd.

,,Wij vonden het heel erg leuk, en de kinderen ook! De collega’s hebben ons echt verrast”, vertelt Sjaniene. ,,We kwamen in onze trouwkleding aan op school. Daar werden we ontvangen door de kinderen van groep 1 en 2. De kinderen vormden met allemaal bogen een erehaag. Daarbij waren ze gekleed in rood, wit en blauw. Dat was omdat ze dat ook aan hebben op Koningsdag, voor de koning en de koningin. De kinderen zongen ook liedjes voor ons. Eentje daarvan ging over onszelf, dus over wat wij straks allemaal gaan doen samen, bijvoorbeeld een wedstrijdje wie het snelst aardappelen kan schillen. Ze waren zo enthousiast, dat ze steeds naast ons wilden lopen en de jurk wilden vasthouden.”

Het kersverse echtpaar woont inmiddels in een huurhuis. ,,We zijn gaan wonen in Terschuur, aan de Dronkelaarseweg”, vertelt Sjaniene, die bovendien geen vreemde is in Barneveld. ,,Ik kom er zelf vandaan, maar Maurits niet. Die komt uit Opheusden. Hij is verkoper bij Vandentop Tuinhout in Barneveld.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie