‘Discussie over houtstook is enorm gepolariseerd’

24 november 2022 om 16:33 Maatschappelijk NHK
In de showroom van Van Manen Haarden & Kachels in Barneveld werd dinsdagavond een stooktraining gegeven.
In de showroom van Van Manen Haarden & Kachels in Barneveld werd dinsdagavond een stooktraining gegeven.

BARNEVELD De Nederlandse Haarden- en Kachelbranche (NHK) en de ondernemingen Van Manen en Kusk zijn verbaasd over de politieke discussie in de Barneveldse gemeenteraad over houtstook. Die besprak eerder deze maand een voorstel van Lokaal Belang, Pro’98 en ChristenUnie om een stookverbod in de gemeente Barneveld in te voeren op de momenten dat het RIVM een stookalert afgeeft.

Het voorstel haalde het uiteindelijk net niet; met de kleinst mogelijke meerderheid (17-16) werd het weggestemd. Maar dat weerhoudt de branchevereniging en de twee Barneveldse bedrijven die zich bezighouden met installatie en verkoop van houtkachels er niet van op de discussie terug te komen. ,,Het is ons opgevallen dat de partijen die het voors..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.