PREMIUM ARTIKEL

Bekend horeca-echtpaar 65 jaar getrouwd

Maatschappelijk
Foto: Foto van 't Land
22 nov 2022, 15:34
echtpaar vinkenborg 65
echtpaar vinkenborg 65
BARNEVELD

Ab en Els Vinkenborg (beiden 86 jaar) waren zaterdag exact 65 jaar getrouwd. Gisteren kreeg het Barneveldse echtpaar burgemeester Jan Luteijn op bezoek.
Ab en Els genoten lange tijd bekendheid als horeca-ondernemers in deze regio. Van 1968 tot 1984 waren ze de gezichten van Café Vinkenborg in Barneveld, daarna gingen ze samen aan de slag bij Dorpscafé Voermans Welvaren in Terschuur. ..Een gemoedelijk café waar je elke bezoeker uit het dorp kende en ook nog eens veel passanten te gast kreeg, die een eindje aan het fietsen waren of met de auto even een stop maakten.’’
Na een mooie samenwerking van 32 jaar in de horeca geniet het echtpaar sinds 2000 van zijn pensioen.
Ab ging in Barneveld naar school. Op de Ulo Benno ontmoette hij Els Lokhorst, met wie hij later in het huwelijksbootje zou stappen. Ze kregen zeven kinderen, achttien kleinkinderen en nog een flink aantal kleinkinderen.

Ab en Els zijn allebei nog gezond, maar hebben de afgelopen jaren op dat gebied wel terrein moeten inleveren. ,,Als 86-jarige kun je gewoon niet alles meer. Vroeger fietsten en wandelden we veel, maar dat doen we nu niet meer. Als vervanging hebben we een hometrainer in huis staan. Niet echt leuk, maar we blijven er wel fit door. Verder hebben w..

Deel dit artikel via:









advertentie