Lokaal Belang: ‘Is rechterlijke uitspraak over geuroverlast een risico voor Barneveld?’

27 september 2022 om 15:13 Maatschappelijk Gerwin van Luttikhuizen
Afbeelding

BARNEVELD Het oprekken van de geurnormen voor Barneveldse nieuwbouwwijken kan juist leiden tot vertraging van woningbouw. Die vrees uit fractievoorzitter Jan Willem van den Born (Lokaal Belang), waarbij hij verwijst naar een recente uitspraak van de rechtbank in Den Haag. In die uitspraak stelde de rechter dat de overheid medeverantwoordelijk is voor het aanpakken van geurhinder rondom boerenbedrijven.

In december vorig jaar stemde alleen zijn partij tegen een raadsvoorstel om de zogeheten geurverordening zodanig aan te passen, dat woningbouwplannen in toekomstige projecten door kunnen blijven gaan. Het gaat dan om een volgende fase van nieuwbouwwijk Bloemendal in Barneveld, maar in de toekomst ook om projecten in Terschuur, Zwartebroek, Voort..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.