‘Waarom ging het mis met grondaankoop voor Oranjevereniging Voorthuizen?’

22 september 2022 om 09:02 Maatschappelijk Wouter van Dijk
Archieffoto: het beoogde terrein voor de Oranjevereniging aan de Oude Zeumerseweg.
Archieffoto: het beoogde terrein voor de Oranjevereniging aan de Oude Zeumerseweg.

VOORTHUIZEN Waarom en hoe is het bij de gemeente Barneveld misgegaan met de grondaankoop voor de beoogde nieuwe plek voor de Oranjevereniging in Voorthuizen? Die vraag moet volgens de raadsfracties van het CDA, Pro’98 en Burger Initiatief de komende tijd centraal staan. Eind vorige week werd bekend dat de locatie aan de Oude Zeumerseweg is opgekocht door een projectontwikkelaar, waardoor het hele verhuisplan onzeker is geworden.

Raadsleden van deze drie oppositiepartijen vragen het Barneveldse college van burgemeester en wethouders daarom nu hoe dat proces gelopen is. Zo willen Daan de Vries (CDA), Frank van der Lubbe (Pro’98) en Judith van den Wildenberg (Burger Initiatief) weten of het klopt dat de grondeigenaar - de verkopende partij - de gemeente een deadline heeft ..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.