CDA: ‘Houd muziekles en sportclub voor iedereen betaalbaar’

12 sep, 08:10 Maatschappelijk
Gerwin van Luttikhuizen
Afbeelding

BARNEVELD Kinderen uit gezinnen met een laag inkomen, moeten ook in tijden van forse inflatie naar de sportvereniging of naar muziekles kunnen blijven gaan. Dat stelt de Barneveldse CDA-fractie, die zich zorgen maakt over de huidige fors stijgende prijzen. De toegankelijkheid van sport en cultuur staat daarmee onder druk. De fractie wil daarom weten of uitbreiding van financiële regelingen mogelijk is.

Die zorgen over de toegankelijkheid van sport en cultuur uit raadslid Daan de Vries (CDA) in vragen aan het Barneveldse college van burgemeester en wethouders. ,,Want door de stijgende prijzen ligt voor huishoudens juist een bezuiniging op sport en cultuur op de loer en dat moeten we zien te voorkomen.’’ De Vries krijgt naar eigen zeggen al signalen dat dit gebeurt. Zo stelt het landelijk Jeugd..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.