‘Aanmeldzuilen’ voor chauffeurs in centrum Barneveld succesvol

10 aug, 08:49 Maatschappelijk
Wouter van Dijk
Afbeelding

BARNEVELD Het nieuwe systeem voor het laden en lossen bij de winkels in het centrum van Barneveld krijgt een vervolg. De gemeente Barneveld is tevreden over het gebruik van de nieuwe zuilen aan de Langstraat en Nairacstraat en ook onderzoekers, bewoners en vervoerders zijn dat. Het systeem heeft betrekking op het vragen van een ontheffing voor het buiten de toegestane tijden te mogen laden en lossen.

Sinds december houdt de gemeente Barneveld een proef met deze zuilen. Zo’n zuil registreert het kenteken van de vrachtwagen. Deze wordt zo aangemeld bij de gemeente, waardoor de chauffeur kan doorrijden en geen aparte ontheffing hoeft aan te vragen bij het gemeentehuis. Laden en lossen is normaal gesproken alleen ‘s ochtends tussen 7.00 en 12.00 uur en ‘s avonds tussen 17.00 en 22.00 uur toeges..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.