Plan voor ‘struikelstenen’ ter herinnering aan Barneveldse oorlogslachtoffers

4 aug, 09:36 Maatschappelijk
Eigen foto
Wout Hazeleger voor het Holocaust Namenmonument in Amsterdam, waar hij de naam van de Barneveldse Aaltje Roeper-De Schaap aanwijst.
Wout Hazeleger voor het Holocaust Namenmonument in Amsterdam, waar hij de naam van de Barneveldse Aaltje Roeper-De Schaap aanwijst.

BARNEVELD Ter herinnering aan vier in de Tweede Wereldoorlog vermoorde joodse Barnevelders, worden mogelijk ‘struikelstenen’ in de weg gelegd bij de plek waar zij woonden voordat zij werden afgevoerd. SGP-raadslid Wout Hazeleger onderzoekt of dit haalbaar is. ,,Hiervoor hebben wij nog wel wat meer informatie over deze mensen nodig, want van deze geboren Barnevelders ontbreekt ieder spoor.”

Samen met zijn fractie vatte Hazeleger het plan op om de effecten die de Tweede Wereldoorlog op de Barneveldse samenleving had, meer onder de aandacht van de inwoners te brengen. ,,In de openbare ruimte is daar in Barneveld op dit moment heel weinig van te zien, in tegenstelling tot veel andere gemeenten. Er is hier nu eigenlijk niets dat aan die tijd herinnert. Maar ook joden die in Barneveld ..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.