Wél extra huizen, voorlopig geen windmolens

20 mei, 16:51 Maatschappelijk
Henk Hutten
Henk Wiesenekker (ChristenUnie), Jan Top (SGP) en Mijntje Pluimers (Lokaal Belang) zetten hun handtekening onder het coalitie-akkoord.
Henk Wiesenekker (ChristenUnie), Jan Top (SGP) en Mijntje Pluimers (Lokaal Belang) zetten hun handtekening onder het coalitie-akkoord.

BARNEVELD Het coalitieakkoord van SGP, Lokaal Belang en ChristenUnie staat bol van ambitie, vinden de drie coalitiepartijen. Vrijdagmiddag zetten de drie fractievoorzitters Jan Top (SGP), Mijntje Pluimers (Lokaal Belang) en Henk Wiesenekker (ChristenUnie) hun handtekening onder het document, dat de komende vier jaar als leidraad, maar niet als harnas, moet fungeren. In een vraaggesprek met de pers werden een paar opvallende punten uitgelicht.

Zo is een opvallende ambitie om de komende jaren fors te versnellen in woningbouw, en dan met name door extra huizen toe te voegen in de sociale sfeer. Honderd extra van dit soort woningen moeten er jaarlijks bijkomen, daarvoor ligt er nu een aanvalsplan, waar een team mee aan de slag gaat. Dat kun..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.