‘Eén prutje afval levert minder op’

vr 11 mrt, 12:15 Maatschappelijk Gemeenteraadsverkiezingen 2022
Foto van 't Land
Daan de Vries (CDA) en Theo Bos (VVD) met elkaar in debat over afval.
Daan de Vries (CDA) en Theo Bos (VVD) met elkaar in debat over afval.

BARNEVELD Zelfs per merk chipszak moet je goed kijken in welke kliko de lege zak moet, stelde lijsttrekker Theo Bos (VVD). Hij is helemaal klaar met die vier verschillende vuilnisbakken in de voortuin, die in de zomer ook nog eens gaan stinken als ze te lang blijven staan. ,,Het wordt tijd dat we, net als andere gemeenten, overstappen op het achteraf scheiden van afval. Dat is makkelijker en nog goedkoper ook.’’

En duurzamer, voegde hij er aan toe. ,,Want met minder verschillende kliko’s heb je ook minder vrachtwagenbewegingen en dus minder CO2-uitstoot’’, stelde Bos donderdagavond tijdens het verkiezingsdebat in het Schaffelaartheater. Hij wil van vier naar twee kliko’s, met behoud van alleen die voor restafval en voor gft. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.