‘Haal déze crossbaan nu niet ook zomaar weg’

29 jan, 06:31 Maatschappelijk
Gerwin van Luttikhuizen
Kinderen uit de wijk De Burgt hebben zelf een nieuwe fietscrossbaan aangelegd aan de Nederwoudseweg.
Kinderen uit de wijk De Burgt hebben zelf een nieuwe fietscrossbaan aangelegd aan de Nederwoudseweg.

BARNEVELD De Barneveldse jeugd in woonwijk De Burgt heeft zich niet laten kisten, nadat afgelopen najaar hun zelf aangelegde crossbaan werd platgeschoven door de gemeente, om plaats te maken voor een nieuw parkeerterrein. Op een braakliggend terrein een stukje verderop, is namelijk inmiddels een nieuw parcours voor de fietsers aangelegd.

Het gaat om een nieuwe speelplek aan de Nederwoudseweg, vlakbij scholencomplex De Burgthof. Eind oktober uitten buurtbewoners en kinderen hun verbazing, toen de oude crossbaan, die er al jaren lag, plots was verwijderd door de gemeente. Dat het braakliggende terrein een keer een nieuwe functie zou krijgen, was wel bekend, maar het werk was niet aangekondigd. Door een interne communicatiefout, erkende de..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.