Nieuw grootschalig meetsysteem voor fijnstof en ammoniak

28 jan, 11:23 Maatschappelijk Stikstof, boeren & natuur
Atlas Leefomgeving
Barneveld kampt met een hoge gemiddelde concentratie fijnstof in de lucht (situatie 2019).
Barneveld kampt met een hoge gemiddelde concentratie fijnstof in de lucht (situatie 2019).

BARNEVELD De luchtkwaliteit in de regio Barneveld wordt de komende jaren nog nauwkeuriger in beeld gebracht. De afgelopen weken zijn er zestig sensorkastjes in achtertuinen in de dorpen van de Regio Foodvalley geplaatst, die vanaf het voorjaar de concentratie van fijnstof, ammoniak en stikstofdioxide in kaart gaan brengen. Ook worden er tien meetpunten in natuurgebieden geplaatst. Op termijn moeten de meetgegevens beschikbaar worden voor het publiek.

Behalve het nieuwe meetnetwerk met de tientallen sensoren, worden er drie plekken ingericht met hoogwaardige apparatuur om de verschillende meters te kunnen controleren op betrouwbaarheid. Tevens komt er een mobiel meetnetwerk, dat op verschillende plekken kan worden ingezet.

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.