Druk op bedrijfsgrond in Barneveld neemt toe

26 jan, 11:22 Maatschappelijk
Jan van Uffelen
Luchtfoto van Harselaar-Zuid, met op de achtergrond de al gerealiseerde fase 1a en daarvoor het deel waar fase 1b moet komen.
Luchtfoto van Harselaar-Zuid, met op de achtergrond de al gerealiseerde fase 1a en daarvoor het deel waar fase 1b moet komen.

BARNEVELD Barneveld heeft op korte termijn grote behoefte aan nieuwe bedrijventerreinen. Momenteel ligt er alleen een concreet plan voor Harselaar-Zuid fase 1b (twintig hectare), terwijl er voor deze uitbreiding al voor het dubbele aan nieuwe aanvragen ligt. ,,Nieuwe ‘harde plannen’ zijn dan ook heel hard nodig.’’

Dat meldde wethouder Didi Dorrestijn dinsdagavond tijdens de (online) vergadering van de raadscommissie Bestuur. In totaal liggen er volgens haar momenteel wensen voor 58 hectare aan bedrijfsruimte, bijna drie keer zoveel als waar nu in eerste instantie ruimte voor is. ,,De nieuwe fase van Harselaar-Zuid staat in de startblokken als het gaat om het vaststellen van het bestemmingsplan. Het is nu zaak dat we verder voorsorteren,..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.