‘Nieuwe dierenambulance kroon op een jaar lang pionieren’

21 jan, 15:10 Maatschappelijk
Pauw Media
Burgemeester Jan Luteijn overhandigt de sleutels van de dierenambulance aan chauffeur Sjaak Melse.
Burgemeester Jan Luteijn overhandigt de sleutels van de dierenambulance aan chauffeur Sjaak Melse.

BARNEVELD De kroon op een jaar pionieren. Dat is de nieuwe ambulance voor de Stichting Dierenambulance Barneveld, zegt secretaris Dirk Klein. De ambulance, die gratis ter beschikking te gesteld door Stichting DierenLot.nl, is woensdag door burgemeester Jan Luteijn op symbolische wijze overhandigd aan de vrijwilligers van de stichting. Barneveld heeft nu echt een eigen dierenambulance 

,,Alles was nieuw voor ons en moest opnieuw worden opgebouwd’’, blikt Klein, die namens de gemeente in het bestuur van de Barneveldse Dierenambulance zit, terug op het eerste jaar. ,,De eerste drie weken van januari hadden we helemaal niks. Veel was niet geregeld. We hadden geen werkkleding, geen opleidingen en we moesten de dieren ophalen met een busje va..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.