‘Dorpsmoestuin Voorthuizen goed plan, maar niet op deze plek’

21 jan, 08:57 Maatschappelijk
Roel van den Broek
Het beoogde terrein van de dorpsmoestuin.
Het beoogde terrein van de dorpsmoestuin.

VOORTHUIZEN De aanleg van een biologische dorpsmoestuin aan de rand van Voorthuizen is een mooi initiatief, maar de plek die daarvoor op het oog is, een stuk grond langs de Voortse Ring, is er niet voor beschikbaar. ,,Maar misschien is er een andere locatie te vinden voor dit initiatief.’’

Dat stelt het Barneveldse college van burgemeester en wethouders. Daarmee schaart het college zich achter de eerder gecommuniceerde opstelling van de provincie Gelderland, die de grond in eigendom heeft. Het gaat om een terrein ten noorden van het dorp, vlakbij het viaduct van de Overhorsterweg en tussen de rondweg en de Hoevelakensebeek. Omdat het een braakliggend terrein is waar niets mee gebeurt, is het volgens de CDA-raadslid Roel van den Broek go..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.