‘Wég met die grijze tegels, tijd voor groen’

20 jan 2022, 07:07 Maatschappelijk
Pauw Media
Enkele bewoners van De Rozenhof op de plek waar de ontmoetingstuin moet komen.
Enkele bewoners van De Rozenhof op de plek waar de ontmoetingstuin moet komen.

VOORTHUIZEN Bij De Rozenhof in Voorthuizen, een woonlocatie voor mensen met een verstandelijke beperking, komt een ontmoetingstuin voor de buurt, met vooral veel groen en bankjes. In maart moet de tuin aangelegd worden. ,,Heel Blankensgoed is hier straks welkom.’’

Dat zegt Gert ten Hoven namens Stichting De Rozelaar, waar de woonlocatie onder valt. De tuin komt aan de zuidkant van het woongebouw aan de Hoornbloem, op een plek waar nu vooral stoeptegels domineren. ,,Eigenlijk is het al een jarenlange wens van verschillende bewoners om een lekker plekje te hebben om buiten van de zon te genieten, met een drankje’’, zegt hij. ,,Deze ruimte, een strook van ongeveer vijf bij twintig meter,  is daarvoor ideaal, maar nu ligt er nog heel b..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.