Barneveld krijgt een filmhuis

17 jan, 12:18 Maatschappelijk
Gerwin van Luttikhuizen
Afbeelding

BARNEVELD Het Barneveldse Schaffelaartheater start, zodra het kan, met een nieuw initiatief. Op woensdagavonden wordt de grote zaal van het Barneveldse theater ingezet als bioscoopzaal. De bedoeling is dat in het nieuwe Barneveldse filmhuis vooral ‘arthouse-films’ en documentaires worden vertoond. De timing van het nieuwe plan - nu de cultuursector nog op slot zit - is bewust. ,,Juist nu moeten we vooral vooruitkijken en met nieuwe plannen komen.’’

Dat zegt theaterdirecteur Ronald de Wilde. De deuren van het theater zitten al enkele weken dicht en dat blijft ook deze week het geval. ,,Maar achter de schermen zitten we absoluut niet stil’’, zegt De Wilde. ,,We bereiden nu de start van het filmhuis voor, door een filmcommissie in het leve..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.