Burgemeester: ‘Hopelijk morgen ruimte voor winkeliers’

13 januari 2022 om 09:44 Maatschappelijk NPO
Afbeelding

BARNEVELD Burgemeester Jan Luteijn van Barneveld is er geen voorstander van als winkeliers zaterdag tegen de eventuele regels van dat moment in, hun zaak heropenen. ,,Want dan gaat ongehoorzaamheid boven ratio.’’ Als het nodig is, treedt de gemeente handhavend op. In plaats daarvan hoopt hij van harte dat er morgen toch iets van ruimte wordt aangekondigd voor de ondernemers.

Dat stelde Luteijn woensdagavond in de talkshow Op1 (Max-Wnl), waar hij te gast was. Landelijk gaan er steeds meer stemmen op om ‘niet-essentiële’ winkels open te gooien, omdat de financiële situatie voor hen inmiddels onhoudbaar is geworden. Afgelopen twee weken werd ook in Barneveld duidelijk dat ondernemers in grote problemen raken. Dat leidd..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.