Burgemeester Jan Luteijn tekende het felicitatieregister voor prinses Amalia met Ingrid Brouwer (links) en Daniëlle Jacobsen, die vandaag ook 18 jaar werden.
Burgemeester Jan Luteijn tekende het felicitatieregister voor prinses Amalia met Ingrid Brouwer (links) en Daniëlle Jacobsen, die vandaag ook 18 jaar werden. Gemeente Barneveld

Burgemeester Barneveld en 18-jarigen feliciteren prinses Amalia

Maatschappelijk

BARNEVELD Prinses Amalia viert vandaag, dinsdag 7 december, haar achttiende verjaardag. De Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen heeft een online felicitatieregister geopend. Burgemeester Jan Luteijn tekende dit register dinsdag samen met Ingrid Brouwer en Daniëlle Jacobsen. Beide inwoonsters van de gemeente Barneveld zijn net als Amalia vandaag achttien jaar geworden.

Ter gelegenheid van Amalia’s verjaardag hingen dinsdag bij alle gemeentelijke gebouwen ook de vlaggen uit en werden klokken geluid. 

BEIAARD Komende vrijdagmorgen 10 december staat het Decemberconcert van stichting De Barneveldse Beiaard eveneens in het teken van prinses Amalia. Beiaardier Boudewijn Zwart speelt dan de feestcompositie ‘Amalia Achttien!’. Vanaf 10.00 uur klinkt de compositie vanaf het carillon in de Raadhuistoren en vanaf 11.00 uur vanuit de toren van de Oude Kerk in het centrum.

TRADITIE Met deze compositie wordt een eeuwenoude traditie voortgezet. Al sinds de zestiende eeuw spelen beiaardiers nieuwe werken, opgedragen aan stadhouders en leden van het Koninklijk Huis, tijdens inauguraties, stads- en staatsbezoeken, huwelijksfeesten, verjaardagen en uitvaarten. Componist Bob Zimmerman schreef ‘Amalia Achttien!’ Hij beschouwt dit als een cadeau voor Amalia, maar ook voor de gehele Nederlandse bevolking.

Meer informatie over de Decemberconcerten op www.debarneveldsebeiaard.nl.

advertentie
advertentie