‘Politiek, bezint eer ge begint’

25 november 2021 om 11:52 Maatschappelijk Erik van 't Land
windmolenlocatie harselaar
windmolenlocatie harselaar

BARNEVELD Er zijn rondom het plan voor plaatsing van drie windturbines op bedrijventerrein Harselaar in Barneveld, nog té veel onzekerheden over onder meer gezondheidsrisico’s, normeringen, planschade, draagvlak en netcapaciteit, dat de politiek nu een pas op de plaats moet maken en over twee weken niet een structuurvisie vaststelt.

Die boodschap brachten woordvoerders van de verschillende bewonersgroepen tegen windenergie, woensdagavond tijdens een bijna vier uur durende (digitale) commissievergadering over dit thema. Het was, na al een jarenlange discussie, de laatste keer dat ze van zich konden laten horen, voordat de gemeenteraad zich medio december buigt over de struct..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.