Afbeelding
Arjan van Bruggen

Per direct noodverordening in Ede om mogelijke voetbalrellen

26 augustus 2021 om 13:45 Maatschappelijk

EDE Burgemeester René Verhulst heeft een noodverordening afgekondigd voor de gemeente Ede. De politie heeft sterke aanwijzingen dat de wedstrijd Vitesse - Anderlecht in Arnhem en de aanloop daarnaartoe, wordt aangegrepen voor een poging tot een gewelddadig treffen tussen verschillende supportersgroepen. Mogelijk vinden deze in Ede plaats nu er in Arnhem maatregelen zijn getroffen. 

Vanavond speelt Vitesse om 19.00 uur tegen het Belgische Anderlecht in het GelreDome in Arnhem. Op basis van aanwijzingen dat er gevaar is voor ernstige verstoringen van de openbare orde en veiligheid heeft burgemeester René Verhulst de verordening afgekondigd. De noodverordening is vanmiddag meteen bij de bekendmaking in werking getreden en geldt tot vannacht 23.59 uur.

De noodverordening biedt de politie de mogelijkheid te voorkomen dat kwaadwillende supporters Ede in komen en kan zo Ede beschermen tegen geweld.

Burgemeester Verhulst: ,,We hopen natuurlijk dat Vitesse een goed resultaat behaalt, maar supporters met de intentie tot geweld zijn niet welkom, zowel bij ons niet als bij Arnhem niet. De signalen van de politie zijn dusdanig serieus dat ik besloten heb een noodverordening af te geven voor de gehele gemeente Ede, omdat een vechtpartij mogelijk op een onverwachte plaats kan worden gehouden.’’

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie