Kinderen genieten van de nieuwe speelplek.
Kinderen genieten van de nieuwe speelplek. Pauw Media

Patrijzenhof Barneveld blij met nieuwe speelplek

16 juli 2021 om 20:29 Maatschappelijk

BARNEVELD Na vijf jaar van aanvragen, gesprekken en onderhandelingen met de gemeente Barneveld hebben de bewoners van de Patrijzenhof het nu definitief voor elkaar: een nieuwe speelplek in hun straat. In aanwezigheid van wethouder André van de Burgwal en CDA-raadslid Anne van der Meer knipte Tom Nedermeijer vrijdag een lint door, als openingshandeling.

In de buurt staat hij bekend als de ‘burgemeester’ van de Patrijzenhof. De kinderen uit de straat zagen dit als het startsein om volop gebruik te maken van het nieuwe glijbaantje met klimrek.

HANDTEKENINGEN De bewoners vonden dat de speelplek te weinig uitdaging voor hun kinderen bood. Ook waren ze van mening dat de speelplek tussen de Patrijzenhof en de Reinaerdshof geen goed alternatief is. Die is aantrekkelijker voor kleine kinderen, terwijl de kinderen aan de Patrijzenhof juist iets ouder zijn. Er werden handtekeningen ingezameld. Aanvankelijk werkte de gemeente niet mee, omdat ze van mening was dat er niet genoeg kinderen in de buurt zouden wonen.

Dit veranderde toen ze in contact kwamen met CDA-raadslid Van der Meer, die hen wees op het Right to Challenge-traject: een mogelijkheid voor bewoners om lokale voorzieningen en taken van de gemeente over te nemen als zij denken dat ze het beter kunnen. Korte tijd later zaten de bewoners aan tafel met wethouder Van de Burgwal en een projectmedewerker. Ze dienden een voorstel in dat werd goedgekeurd, waarna de bewoners het toestel zelf hebben kunnen realiseren.

,,Wij zijn de gemeente dankbaar en we hopen dat de kinderen veel plezier aan het toestel mogen beleven”, aldus de bewoners.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie