Barneveld gaat royaal om met budget voor inburgering

21 juni 2021 om 09:40 Maatschappelijk Wouter van Dijk
Semi-permanente woningen voor vluchtelingen met een verblijfsstatus aan de Churchillstraat.
Semi-permanente woningen voor vluchtelingen met een verblijfsstatus aan de Churchillstraat.

BARNEVELD De gemeente Barneveld houdt er rekening mee dat ze meer geld nodig zal hebben voor de inburgering van asielzoekers dan het budget dat het rijk hier vanaf volgend jaar beschikbaar voor stelt. Per 1 januari 2022 zijn gemeenten verantwoordelijk voor de uitvoering van de Wet Inburgering. Zij krijgen er dan een fors aantal taken en verantwoordelijkheden bij. Doel van de nieuwe aanpak is dat ‘iedereen meedoet’, het liefst door middel van (betaald) werk.

Barneveld gaat ervan uit voldoende geld te krijgen van het rijk om de inburgeringstaken strikt uit te kunnen voeren. Maar om meer te kunnen doen dan wettelijk noodzakelijk, zijn aanvullende budgetten nodig. Barneveld weet nog niet precies hoe de extra ondersteuning moet worden vormgegeven. Dit is mede afhankelijk van de resultaten van een proef ..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.