Barneveld gaat gebruik lachgas en designerdrugs verbieden

18 juni 2021 om 21:00 Maatschappelijk Niels Wenstedt
Afbeelding

BARNEVELD De gemeente Barneveld neemt het gebruik en handel van lachgas en designerdrugs binnenkort op in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV), waardoor ertegen kan worden opgetreden. Het college van burgemeester en wethouders komt hiervoor binnenkort met een voorstel naar de gemeenteraad, zo maakte burgemeester Jan Luteijn donderdag bekend.

Hij meldde dit naar aanleiding van een motie, ingediend door Lokaal Belang en ondersteund door ChristenUnie, SGP, Burger Initiatief en CDA. Zij wilden dat het college zou onderzoeken hoe andere gemeenten omgaan met verboden op lachgas en designerdrugs. Ze zagen een beleid voor zich waarmee gebruikers, na overtreding, ook een last onder dwangsom ..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.