Barneveld schrapt besparingen op trainingen over huiselijk geweld

17 juni 2021 om 23:57 Maatschappelijk Archief BDUMedia
Afbeelding

BARNEVELD De gemeente Barneveld schrapt het voornemen om volgend jaar te bezuinigen op het budget voor hulpverleners, die huiselijk geweld en kindermishandeling moeten signaleren. De Barneveldse gemeenteraad schaarde zich donderdagavond tijdens de raadsvergadering over de Kadernota bij meerderheid achter een wijzigingsvoorstel van Pro’98, ChristenUnie en Lokaal Belang.

Daarmee is een plan om te snijden in trainingsbudget voor deze hulpverleners in ieder geval voor komend jaar van de baan. Het college had in de meerjarenbegroting voor de komende vier jaar voorgesteld de budgetten te verlagen, waardoor een eigen bijdrage van maatschappelijke partners nodig zou zijn. Volgens de indieners van het wijzigi..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.