Jayden van den Hoorn doet volop mee aan de kerstpakkettenactie voor Voedselhulp Voorthuizen.
Jayden van den Hoorn doet volop mee aan de kerstpakkettenactie voor Voedselhulp Voorthuizen. Nathalie van den Hoorn

‘Met Kerst iets extra’s voor armere mensen in ons dorp’

4 december 2020 om 12:04 Maatschappelijk

VOORTHUIZEN ,,Iedereen kan met houdbare producten bijdragen aan onze kerstpakketten. Behalve soep of knakworst, want die worden gesponsord door Struik uit Voorthuizen die tegenwoordig onder de vlag van Zwanenberg werkt’’, zegt Bram van de Heetkamp.

Hij heeft samen met zijn vrouw Manuela en Nathalie van den Hoorn een pakkettenactie opgezet om mensen die onder het bestaansminimum leven en gebruik moeten maken van de Voedselhulp Voorthuizen wat extra’s te geven met Kerst. Maar zij zijn niet de enigen die zich hiervoor inzetten. Ook Jayden, het achtjarige zoontje van Nathalie helpt met het ophalen en inpakken van spullen. En hij maakt zijn klasgenootjes in groep 5 op de Van den Bergschool in Voorthuizen enthousiast om mee te doen.

BENARDE SITUATIE ,,Het gaat om vijfenveertig pakketten voor vijfenveertig gezinnen, in totaal honderdtwee personen’’, vertelt Heetkamp. ,,Ik heb zelf twee jaar gebruik mogen maken van de voedingsbank. Dat is gelukkig niet meer nodig, vanaf juli ben ik gestopt bij de voedselhulp. Ik ben al jaren afgekeurd en ik weet in wat voor een benarde situatie mensen verkeren die gebruik maken van de voedselhulp.’’

Speciaal rond de Kerst, merkt hij op, is het voor mensen met weinig inkomen moeilijk om er in deze moeilijke tijd iets van te maken. ,,Door de corona-uitbraak is het al het hele jaar een saai jaar. Je mag niks en je kan niks. Maar voor mij is het minste wat ik kan doen me inzetten voor de voedselbank. Juist omdat ik weet wat het is om ervan afhankelijk te zijn.

VOEDSELHULP Mensen die daarvoor de financiële middelen hebben, kunnen met Kerst het thuis gezellig maken, door alles mooi aan te kleden. Als je die middelen niet hebt, wordt dat lastiger. Daarom willen we juist mensen die gebruik maken van de Voedselhulp Voorthuizen dit jaar wat extra’s bieden met een voedselpakket.’’

De initiatiefnemers worden daarbij ondersteund met acties van kinderen van De Wheemschool en de Koningin Wilhelminaschool in het dorp. Ook de jeugdclub van de Hervormde Kerk in Voorthuizen biedt hulp aan. En de Ondernemers Vereniging Voorthuizen (OVV) heeft toegezegd dat ze garant staat voor de helft van de pakketten. Daarnaast dragen particulieren bij. ,,We willen onze huidige sponsoren bedanken en speciaal ook de particulieren, mensen die sinds de start van de actie vanaf vorige dinsdag goederen bij ons hebben achtergelaten’’, zegt Heetkamp. De pakketten worden op woensdag 23 december bij Voedselhulp Voorthuizen afgeleverd.

Mensen in de gemeente die willen meedoen aan de pakkettenactie voor de Voedselhulp Voorthuizen, kunnen houdbare producten afgeven bij Bram van de Heetkamp aan de Oosterkamp 25 in Voorthuizen of bij Wullie Hen’t aan de Bakkersweg 14 in Voorthuizen. Sponsoren kunnen zich nog volop aanmelden via manuela-bram@live.nl.

Henk van IJken

Bram en Manuela van de Heetkamp.
Bram en Manuela van de Heetkamp.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie