Voetbalclub SDVB kreeg de meeste stemmen bij Rabo ClubSupport. Van links naar rechts Wicha Benus, Ester Ganzevles, Tonny van de Braak en Marcel Wijnen.
Voetbalclub SDVB kreeg de meeste stemmen bij Rabo ClubSupport. Van links naar rechts Wicha Benus, Ester Ganzevles, Tonny van de Braak en Marcel Wijnen. Rabobank

SDV Barneveld winnaar Rabo ClubSupport Gelderse Vallei

6 november 2020 om 09:45 Maatschappelijk

BARNEVELD Liefst 238 verenigingen en stichtingen in de regio Gelderse Vallei krijgen dit jaar ondersteuning via Rabo ClubSupport. Zij hadden vooraf een bestedingsdoel opgegeven, waarop leden van Rabobank Gelderse Vallei konden stemmen. In totaal was 200.000 euro beschikbaar. Er werden ruim 20.000 stemmen uitgebracht via de Rabo-app.

De resultaten zijn donderdag bekend gemaakt tijdens een online-finale. Voetbalvereniging SDV Barneveld kreeg de meeste stemmen (390), goed voor een bedrag van 3.842 euro. De nummers twee en drie waren zwembad ‘t Willaer in Scherpenzeel (378 stemmen, 3.724 euro) en het Schaffelaartheater in Barneveld (363 stemmen, 3.576 euro). 

De top-vijf wordt volgemaakt door Bloemencorso Floralia Voorthuizen (361 stemmen, 3.556 euro) en het Bosbad Lunteren (293 stemmen, 2.886 euro). Voetbalvereniging VVOP uit Voorthuizen staat op de zesde plek met één stem minder (292) dan het Bosbad, goed voor 2.877 euro. Klik hier voor het complete overzicht.

GEZONDE KANTINE Winnaar SDVB gebruikt de bijna vierduizend euro van Rabo ClubSupport voor de inrichting van een gezonde kantine. ,,Daar zijn we al druk mee bezig’’, meldt Jan van Beek namens de Barneveldse voetbalclub. ,,Er is een aanpassing van het interieur nodig om de gezonde kantine te kunnen promoten. We streven naar het hoogst haalbare predikaat: De Gouden Kantine. We zijn enorm blij met deze bijdrage.”

Tijdens de online-uitslag zorgde oud-tophockeyer Peter van Baak, in samenwerking met NOC*NSF, voor een presentatie over het onderwerp ‘Financieel gezond de crisis door’. ,,Juist nu een hot item voor veel clubs, omdat (kantine)inkomsten achterblijven’’, aldus de Rabobank.

BLIJVEN STEUNEN Uit een recent Rabobank-onderzoek blijkt dat het Nederlandse verenigingsleven bijdraagt aan ons sociale welzijn, maar dat dit wel onder druk staat door corona. 

,,De resultaten van dit onderzoek laten zien dat het juist in deze periode ontzettend belangrijk is dat we onze lokale clubs en verenigingen blijven steunen’’, stelt directeur Marcel Wijnen van Rabobank Gelderse Vallei. ,,De club of vereniging blijkt een belangrijke plek in te nemen in ons sociale leven. Daarnaast zien we dat velen het financieel zwaar hebben. Daarom blijven wij ons vanuit Rabo ClubSupport inzetten voor het rijke verenigingsleven in Nederland. De enorme hoeveelheid aanmeldingen en stemmen wijst op een grote betrokkenheid van de inwoners in de Gelderse Vallei. Onze clubs en verenigingen hebben ons dit jaar meer nodig dan ooit tevoren. Ik vind het ontzettend mooi om te zien dat wij als Rabobank samen met alle leden hen met onze kennis, ons netwerk en financiële middelen kunnen ondersteunen.’’

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie