Afbeelding
Gerwin van Luttikhuizen

Garderen werkt aan invulling dorpshuis

20 september 2019 om 10:17 Maatschappelijk

GARDEREN Een aantal inwoners van Garderen heeft de afgelopen weken hard meegedacht over wat volgens hen de (exploitatie)mogelijkheden zijn van het nieuwe dorpshuis dat momenteel in aanbouw is aan de Koningsweg. Begin oktober moet er een voorstel uit Garderen liggen met ideeën voor onder meer de mogelijke activiteiten en bezetting, het klein onderhoud en de dagelijkse schoonmaak. De projectgroep die hieraan werkt komt graag met nóg meer Garderenen in contact om van het dorpshuis een succes te maken.

De afgelopen weken zijn er al verschillende bijeenkomsten van betrokkenen geweest, die samen nadachten over het nieuwe dorpshuis. Er werd onder meer gesproken over wat de mogelijkheden zijn om als inwoners samen  bepaalde openingstijden en bezetting te organiseren, als ook de  verdere organisatie en het beheer, de invulling van een mogelijk 'servicepunt' en de bezetting daarvan, het dagelijks onderhoud en schoonmaak en de bezetting van het functiegerichte horecadeel van het dorpshuis. De komende weken moet duidelijker worden wat er door vrijwilligers in Garderen georganiseerd kan worden.

Bij dit proces is coördinator en inwoner van Garderen Olaf Haanschoten van HaanschotenSolidServices betrokken, die vanuit de gemeente de opdracht heeft gekregen om van al deze bekeken mogelijkheden een rapport te maken. In oktober moet dit er liggen, waarna het wordt besproken met het college van burgemeester en wethouders. Die neemt het uiteindelijke besluit over de exploitatie van het dorpshuis: is het mogelijk dit door vrijwilligers uit Garderen zelf te organiseren of is het nodig om te kijken naar een gehele of gedeeltelijke externe partij voor de exploitatie?

,,We hopen dat nog meer Garderenen willen meedenken over en meedoen met het nieuwe dorpshuis", zegt Haanschoten. ,,We blijven actief ook op zoek naar vrijwilligers (jong en oud), zodat we er met z'n allen een succes van kunnen maken . Daarnaast gaan we, op initiatief van betrokken inwoners, binnenkort een huis-aan- huis-enquête versturen om  iedereen erbij te betrekken, zowel voor een goede programmering als wel de uitvoering. In deze enquête vragen we aan welke activiteiten inwoners in het dorpshuis zouden willen meedoen en bij welke activiteiten ze zouden kunnen meehelpen. Zonder organisatie en beheer geen maatschappelijke programmering. Op die manier wordt het een dorpshuis voor en door de inwoners."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie