Taalhuis-coördinator Marieke van den Brink (links) ontvangt felicitaties van wethouder Jolanda de Heer.
Taalhuis-coördinator Marieke van den Brink (links) ontvangt felicitaties van wethouder Jolanda de Heer. Bibliotheek Barneveld

Positieve beoordeling Taalhuis Barneveld: ‘Extra bevestiging dat we goed bezig zijn’

27 februari 2024 om 10:32 Maatschappelijk

BARNEVELD ,,Dit is een extra bevestiging dat we goed bezig zijn.’’ Met onder meer die woorden reageert coördinator Marieke van den Brink van Taalhuis Barneveld op de positieve beoordeling door de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT).

Taalhuis Barneveld, dat sinds 2018 bestaat, is er voor inwoners die beter willen lezen, schrijven, spreken en/of omgaan met de computer. Dit kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld één-op-één met een taalmaatje of door het volgen van een cursus. Het Taalhuis kijkt in overleg naar wat passend is.  

Het CBCT-certificaat is vier jaar geldig. Tijdens de beoordeling  is onder meer gekeken naar de begeleiding van vrijwilligers, de kwaliteit van het lesaanbod en naar de samenwerking met andere organisaties. 

Coördinator Marieke van den Brink is erg trots op het resultaat. ,,Voor veel mensen is het een geweldige stap om te gaan werken aan basisvaardigheden als lezen en schrijven en we weten van onze deelnemers dat het Taalhuis belangrijk voor hen is. Dit certificaat is een extra bevestiging dat we goed bezig zijn.” 

Volgens wethouder Jolanda de Heer is het Taalhuis Barneveld een belangrijke schakel in de aanpak van laaggeletterdheid. ,,Het is een plek waar inwoners met taal en digitale vaardigheden aan de slag kunnen gaan. Ook maakt het Taalhuis andere organisaties bewust van het thema laaggeletterdheid. Het certificaat is een mooie uitslag om mee verder te gaan.”

Taalhuis Barneveld heeft een eigen, herkenbare plek in de Bibliotheek Barneveld en is geopend op dinsdag, woensdag en donderdag van 9.30 tot 17.00 uur. Op dinsdagavond is er een spreekuur op afspraak. Er kan voor een afspraak gebeld worden naar 06-15566625. Of een mail sturen naar info@taalhuisbarneveld.nl. Meer informatie op taalhuisbarneveld.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie