Afbeelding
Jannes Bijlsma

Lunchroom De Zith gaat dicht

7 augustus 2018 om 12:39 lokaal

BARNEVELD Lunchroom De Zith aan de Jan van Schaffelaarstraat gaat dicht. Na acht jaar sluit eigenaresse Hannah van Leuven de deuren van de Barneveldse horecagelegenheid.

Dit doet zij met pijn in het hart, zo is te lezen op een notitie die Van Leuven tegen het raam van de zaak heeft geplakt. De reden voor sluiting is dat haar vader ernstig ziek is. ,,Begin dit jaar hij mijn vader, mijn compagnon en toch ook rechterhand in deze onderneming, te horen gekregen dat hij ongeneeslijk ziek is. Dat is bij ons ingeslagen als een bom. Uiteindelijk hebben we besloten om onze deuren te sluiten. We zijn samen begonnen en sluiten het, nu het nog kan, samen af. Ik wil een ieder bedanken die we als gast en medewerker in onze zaak hebben gehad."

Vader Jan Willem van Leuven kwam acht jaar geleden met het idee voor De Zith. Zijn dochter Hannah werd het gezicht van de lunchroom. De eigenaresse had bij de opening in 2010 al jarenlange ervaring opgedaan in de horeca en catering. Ze had een koksopleiding gevolgd in Amerika. In die periode mocht ze zelfs de voormalig president Bill Clinton van eten voorzetten, tijdens diens inauguratie.

advertentie
advertentie
advertentie