Een schilderij van de Terschuurse kunstenaar Arend Slotboom.
Een schilderij van de Terschuurse kunstenaar Arend Slotboom. Slotboom

Wintersalon open in Galerie Zuid

19 januari 2023 om 19:36 Lokaal Deel je nieuws

Harskamp. Tot en met 1 april exposeren 8 hedendaagse kunstenaars hun nieuwe collectie beeldende kunst op de “wintersalon” in Galerie Zuid. Daarnaast zijn er diverse Art Deco lampen, keramiek en glas te zien.

Arend Slotboom(Terschuur) vertelt over zijn werk het volgende: “In de loop van de jaren ben ik steeds vrijer gaan schilderen en mag ik ook graag wat experimenteren met alle risico’s van dien. Ik moet het doek als het ware op mezelf veroveren en als het dan tenslotte lukt, is de voldoening des te groter. Al schilderend probeer ik een balans te vinden tussen vorm en kleur. De schilderijen op deze expositie hebben vrijwel allemaal een landschappelijke achtergrond. Niet zo vreemd, want ik heb de afgelopen jaren heel wat uren rondgedoold op de Veluwe.” Els en Tom Bleijenberg(Spijkenisse) maken, zoals ze het zelf zeggen, “keramiek met een glimlach.” Hun humoristische kijk op de wereld presenteren zij in vrolijk, met de hand vorm gegeven, keramiek. Het vinden van de juiste houding, gezichtsuitdrukking en naderhand de kleurstelling, bij het glazuren, is daarbij de uitdaging. Mouafk Khzaal(Ede): “Ik ben in een dorpje in Syrië geboren en getogen. De aardse kleur was in dat afgelegen dorp toonaangevend. De serie schilderijen die ik nu exposeer hebben de titel “nostalgie”. Wij verlaten de plaatsen, maar de plaatsen verlaten ons niet. Ze leven in ons en gaan door ons heen. Dit verlangen naar de wortels en naar het water van mijn jeugd heb ik proberen uit te beelden in mijn schilderijen.”

Hanneke Bruinjé, Guus Kuit, Jopie van Veldhuijsen en Greet van Viegen maken het achttal compleet met keramiek, droge naald etsen, aquarellen, olieverf- en acrylschilderijen.

Galerie Zuid is open van woensdag t/m zaterdag van 13.30 tot 17.00 uur en bevindt zich op Molenweg 109 te Harskamp. De toegang is vrij. Kijk voor meer informatie op www.galeriezuid.nl

advertentie
advertentie
advertentie