Afbeelding
heliflight.nl

Plan voor 120 nieuwe studentenwoningen in Barneveld

8 juni 2018 om 11:57 lokaal

BARNEVELD Aeres MBO in Barneveld komt met een nieuw campusplan met studentenhuisvesting. Op eigen terrein aan de Barnseweg wil de school zo´n 120 nieuwe wooneenheden voor studenten realiseren.

Wouter van Dijk

Dat meldt directeur Gertwim de Haas van Aeres. Daarmee heropent de school de discussie over eerdere plannen voor studentenhuisvesting bij de campus. ,,Het is voor ons nog steeds een grote wens, we zijn daarom nu opnieuw in gesprek met Woningstichting Barneveld en de gemeente Barneveld om dit alsnog voor elkaar te krijgen.´´

Dat laatste bevestigt woordvoerder Yvette Glättli van de woningstichting. ,,Nog voor de zomer willen we met Aeres en de gemeente een samenwerkingsovereenkomst tekenen met als doel studentenhuisvesting te realiseren. Als woningstichting kunnen we daar een belangrijke rol in spelen als het gaat om realisering en toewijzing van de woningen.´´

Hoe het plan er dan precies uit moet komen te zien en hoe snel de studentenwoningen gerealiseerd kunnen zijn, kan ze nog niet zeggen. ,,Als we getekend hebben, zal er eerst een haalbaarheidsonderzoek moeten worden uitgevoerd. Daarna weten we meer.´´ Ook de gemeente Barneveld is voorstander van verdere ontwikkeling van de campus, zo staat in het nieuwe coalitieakkoord.

Aeres kent relatief veel studenten uit het hele land, die flinke reisafstanden van huis naar school moeten afleggen. Dat komt ook doordat de school de afgelopen tijd heeft ingezet op specialisaties op het gebied van dier en diergezondheid. De wens om doordeweeks in Barneveld te blijven is volgens De Haas bij veel studenten aanwezig, maar de mogelijkheden daarvoor zijn beperkt. Op dit moment zijn er op het terrein vijftig studentenwoningen, maar de school wil dat aantal flink uitbreiden. Dat is volgens Aeres ook nodig, gezien de forse groei van het aantal studenten van de afgelopen jaren.

Aeres lanceerde enkele jaren geleden plannen voor uitbreiding van het aantal studentenwoningen bij de school, maar die plannen strandden omdat de school geen garantie kon krijgen of permanente bebouwing bij de school toegestaan zou zijn. Voor tijdelijke huisvesting zouden de investeringskosten te hoog zijn. De nabijheid van de Wesselseweg zou een spelbreker zijn. Het nieuwe onderzoek moet duidelijk maken of er alsnog kansen zijn.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie