Informatie- en adviespunt voor ouderen in Barneveld, dagelijks telefonisch bereikbaar

28 januari 2021 om 11:19 Lokaal Deel je nieuws

In 2020 vonden vele ouderen een luisterend oor bij het Informatie- en adviespunt voor ouderen in gemeente Barneveld. Ouderen konden terecht bij de spreekuren in Barneveld, Voorthuizen en Garderen. Daarnaast heeft de Ouderenadviseur ook vele huisbezoeken afgelegd bij ouderen, indien ouderen niet in de gelegenheid waren om naar spreekuren toe te komen. Daarnaast was de Ouderenadviseur telefonisch of per mail te bereiken, in de periode dat er geen spreekuur kon plaats vinden in verband met coronacrisis.  Omdat de hulp veel inwoners verder heeft geholpen, is besloten dat het Informatie- en adviespunt ook in 2021 open blijft.

Uiteenlopende vragen

Vele vragen passeerden in 2020 de revue. Zo werden mensen geholpen in hun zoektocht naar hulp in de huishouding, wmo-voorziening, zoektocht naar passende woning of zorg en werden ouderen met elkaar in contact gebracht. Het was echter vooral Judiths kennis van routes naar de gemeente, zorgorganisaties en voorzieningen die waardevol bleek. Met advies en informatie, maar ook door ouderen persoonlijk bij te staan in hun gesprekken met de gemeente of zorgorganisatie, wist Judith vele senioren in 2020 te begeleiden naar de hulp waar zij recht op hebben.

Dagelijks telefonisch bereikbaar

Het Informatie- en adviespunt voor ouderen in gemeente Barneveld is dagelijks telefonisch bereikbaar. In verband met maatregelen met betrekking tot coronacrisis vinden er momenteel geen fysieke spreekuren plaats. De Ouderenadviseur Judith Hoogeveen is dagelijks telefonisch bereikbaar voor vragen op het gebied van wonen, zorg en welzijn. Momenteel legt de Ouderenadviseur alleen in urgente situaties huisbezoeken bij ouderen af. Ouderen kunnen ook terecht bij de Ouderenadviseur voor een luisterend oor.

In het Informatie- en adviespunt voor ouderen worden mensen gratis en zonder doorverwijzing geholpen. De Ouderenadviseur is bereikbaar via telefoonnummer  06 – 30 99 90 46.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie