Afbeelding

De Spreng zamelt geld in voor Speeltuinbende

13 juli 2019 om 10:28 lokaal

BARNEVELD Leerlingen van basisschool De Spreng in Barneveld hebben de afgelopen periode 749,40 euro ingezameld voor de Speeltuinbende: en testteam van kinderen met en zonder handicap dat ervoor zorgt dat speelplekken in Nederland toegankelijk worden gemaakt voor alle kinderen.

Het was een landelijke primeur voor De Spreng: het was voor het eerst dat een basisschool zich inzet voor dit goede doel. Dit deed de school in het kader van de Goede Doelenactie. Deze werd donderdagavond afgesloten met een spelletjesmarkt, met materiaal van de firma Earth Games. Het gemeentelijke activiteitenteam van Be Active heeft de spelletjes met korting aan kunnen schaffen voor in zijn spelbus.

Deze stond gisteren op het schoolplein. Met het materiaal konden de leerlingen - met behulp van blinddoeken, rolstoelen en koptelefoons - ervaren hoe het is om te spelen met kinderen met een motorische, visuele of auditieve handicap. Be Active-medewerkers waren aanwezig op de actieavond om de kinderen te begeleiden. Verder was er op de markt eten en drinken te krijgen en vond er een loterij plaats.

,,Het was een unieke samenwerking tussen de Be Active, Earth Games, de Speeltuinbende en de school", kijkt leerkracht Lenneke van Duin terug op de actie. ,,De sfeer was goed en er werd goed samengespeeld door groot en klein. Van ouders en kinderen kregen we superpositieve reacties op de activiteit en het spelmateriaal."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie